* Het land zal Johan Vande Lanotte niet missen

De sanering die de huidige regering moet doorvoeren, is voor een groot deel het gevolg van het lichtzinnige begrotingsbeleid onder Vande Lanotte. Dat schrijft Alain Mouton, redacteur bij Trends.
Voor het volledige artikel klik hier

One thought on “* Het land zal Johan Vande Lanotte niet missen

  1. Het zal weinige alerte observator met gezond verstand en met een goede dosis nationaal-liberalisme in het achterhoofd, ontgaan zijn dat de “keizer” vooral zijn eigen belang en/of dit van zijn partijtje
    voor ogen had toen hij met Verhofstadt “de lakens poogde uit te delen”. Het was er hem vooral om te doen in het politieke bed van toen – héél lang geleden! -, knus en warm bedeeld, aanwezig te blijven. Nog ruimer gezien, kan ik, durf ik te stellen dat 25 jaar “socialisme” – what’s in a name? – ons unitaire apenland steeds maar verder richting socio-econ./ financiële afgrond heeft geduwd.
    Dé Verandering is definitief en onomkeerbaar ingeleid en uitgebouwd. Vlaanderen kan straks met opgegeven hoofd ALLE core-bevoegdheden claimen om er nog een sterker Gewest van te maken. Vlaanderen zal absoluut geen nood hebben aan 4 (VIER!!!) Marshall-plannen om een heuglijke toekomst tegemoet te zien. Aan alle links/groene vermeende “correcte denkers” van weleer, aan alle aanhangers van het Belgisch aberrant sociologisme (of ze doceren in A’pen, Brussel of Leuven), verklaar ik met klem dat dit geen wishful thinking is: de recente econ. cijfers spreken nu al boekdelen. Dat ze maar eens het klare én eigenzinnige, indringende én verhelderende werk van Ph. VAL lezen: “Malaise dans l’inculture”, Grasset 2015). “Le sociologisme, qui consiste à expliquer tous les malheurs du monde par les fautes de la culture universaliste et démocratique, a ouvert une crise culturelle sans prédédent.” (l.c. p. 116) De “correcte denkers” zullen zich vol schaamte terugtrekken in hun gelederen… om diep na te denken over hun zovele, aan onze maatschappij, opgedrongen misvattingen.
    Leve Vlaanderen, in de Belgische configuratie als het nog even kan, er buiten als het moet!

Reacties zijn gesloten.